Alla inlägg den 19 mars 2011

Av Teo - 19 mars 2011 20:20

"Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det." (Rom 1:32)


Efter att Paulus skrivit om den uppenbara ogudaktigheten i det hedniska samhället skriver han att de som handlar på detta sätt "mycket väl känner till Guds rättvisa dom". Och den domen är att de som handlar så "är värda döden".


Men istället för att ångra sig och omvända sig samtycker de till att andra gör samma sak. De vet egentligen att de förtjänar Guds dom, men tycker att det är bra när också andra drar domen över sig.


---


Det är inte svårt att känna igen detta i dagens Sverige. Det är så viktigt att man stämmer in i de "rätta" värderingarna, även om de strider mot Guds ord. Kanske framförallt då. Men någonstans innerst inne vet man att den som lever så förtjänar döden. Kanske just därför det är så viktigt att få människor på sin sida, när man är mot Gud?

Av Teo - 19 mars 2011 20:03

"Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, Gud har ju uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse ses och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur genom de verk som han har skapat." (Rom 1:19-20a)


Människor säger ibland att de inte tror på Gud för att argumenten för Guds existens är för dåliga. Men alla människor kan veta att Gud finns, utan några argument. Paulus skriver om Guds "osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur" att de "ses och uppfattas". Det man ser och uppfattar behöver man inga argument för.


(Med detta inte sagt att det inte skulle finnas goda argument för Guds existens. Det gör det. Men även utan dessa argument kan man "se" att Gud finns.)

Ovido - Quiz & Flashcards