Alla inlägg den 2 mars 2011

Av Teo - 2 mars 2011 02:16

Sedan sade han till Thomas: "Räck hit ditt finger och se mina händer. Och räck hit din hand och stick den i min sida. Och tvivla inte utan tro!" (Joh 20:27)


Tomas fick röra vid Jesus. En del människor säger att om man får bevis, då försvinner tron. Men Jesus menade att det var möjligt att tro på Honom, även om man sett Honom uppstånden, ja till och med rört vid Honom. Bevis gör det inte omöjligt att tro. Men bevis skapar inte heller tro. Bevisen visar att vi borde tro. Och vi kan ju tro, i den meningen att vi håller något vara sant. Att vi tror att det är sant att Jesus uppstod, t ex. Det är ju en form av tro. Men den tron hade också vakterna vid Jesu grav, som blev mutade att förneka Jesu uppståndelse (Matt 28:11-15).


Att tro på Jesus, i egentlig mening, är att lita på Honom. Att lita på att det Jesus gjorde, det gäller för mig. Att mina synder är förlåtna, som Gud lovat:


"Han har förlåtit oss alla överträdelser och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset." (Kol 2:14-15)


Att förtrösta på detta är tro. Med eller utan bevis.

Ovido - Quiz & Flashcards