Alla inlägg den 22 februari 2011

Av Teo - 22 februari 2011 00:41

Bibeln förklarar Abrahams tro:

"Så står det skrivet: Till fader för många folk har jag satt dig, och det är han inför Gud som han trodde på, honom som gör de döda levande och kallar på det som inte är, som om det vore till. Där allt hopp var ute, trodde och hoppades han att han skulle bli fader till många folk, som det var sagt: Så talrika skall dina efterkommande bli. Han sviktade inte i tron då han tänkte på att hans egen kropp saknade livskraft - han var då omkring hundra år - och att Saras moderliv var dött. Han tvivlade inte i otro på Guds löfte utan blev i stället starkare i tron och gav Gud äran. Han var övertygad om att vad Gud hade lovat, det var han också mäktig att hålla." (Rom 4:17-21)


Abraham hade inget hopp, om han såg till sig själv. Han hade inga förutsättningar att förverkliga Guds löfte. Men Abraham trodde ändå Gud, eftersom han litade på att Gud kan hålla det han lovat.


Detta är tron: Att lita på Gud.

Att man ser sin egen svaghet, brist, oförmåga och synd innebär att man egentligen inte kan lita på sig själv. Men det leder endast till förtvivlan. Abraham hade något mer än sin egen oförmåga. Han hade "Guds löfte". Och detta litade han på, eftersom det var just Guds löfte.

Av Teo - 22 februari 2011 00:26

"Petrus svarade dem: 'Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. Ty er gäller löftet och era barn och alla dem som är långt borta, så många som Herren vår Gud kallar.'" (Apg 2:38-39)


Också barnen är inkluderade i löftet om syndernas förlåtelse. Och dopet är ett medel Gud använder för att förkunna och förmedla syndernas förlåtelse. Därför döper vi små barn.

Av Teo - 22 februari 2011 00:16

"Jesus svarade: 'Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. Det som är fött av köttet är kött, och det som är fött av Anden är ande.'" (Joh 3:5-6)


Redan när man fötts är man kött, eftersom man fötts av kött. Därför behöver man den nya födelsen, säger Jesus. För att man föds som kött. Och den nya födelsen sker genom "vatten och Ande". Därför döper vi små barn.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Men då vi har samma trons ande som i skriftordet: Jag tror, därför talar jag, så tror också vi, och därför talar vi. (2 Kor 4:13)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
<<<
Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards